Huur een Kinetec-toestel voor thuisrevalidatie

Wij plaatsen toestellen in België, Nederland én Luxemburg

Wat is een Kinetec-toestel?

Een "Kinetec" komt van het merk Kinetec en is een soort CPM-toestel. Continue
passieve mobilisatie (CPM) staat sinds jaar en dag gekend om zijn voordelige invloed op knierevalidatie in het algemeen. 

CPM houdt in dat de knie aanhoudend op een onbelaste wijze (je steunt niet op de knie) door een toestel wordt bewogen (niet met eigen spierkracht). Hierdoor gaat de zwelling en pijn ter hoogte van de knie aanzienlijk afnemen en krijg je op korte termijn een groter bewegingsbereik (makkelijker en sterker strekken en buigen van de knie). Dit vergemakkelijkt het hernemen van je dagdagelijkse activiteiten waaronder stappen, het bestijgen en dalen van een trap, het nemen van een bad, fietsen, etc. 

 Tevens zorgt CPM voor een verlaagd risico op complicaties zoals bv. gewrichtsstijfheid en verklevingen & littekenvorming in de knie. Kortom, revalideren met een CPM apparaat zorgt voor betere post-operatieve resultaten.


Een Kinetec CPM toestel helpt mensen met:

 • Protheses
 • Kraakbeenletsels
 • Acute septische artritis
 • Ligamentaire en musculaire repairs
 • Trauma’s of breuken
 • Doorbuigen en manipulaties onder narcose
 • Ben je niet zeker of een Kinetec geschikt is? Bespreek het met je kinesist of therapeut, zij kunnen je hierin het beste adviseren.

  Reserveer een Kinetec

Voordelen van een CPM apparaat

 • 24 uren per dag en 7 dagen op 7 beschikbaar.
 • Thuis revalideren in vertrouwde huiselijke sfeer.
 • Sneller ontslag uit het ziekenhuis mogelijk met thuisbehandeling met Kinetec.
 • Sneller herstel van kraakbenen en pezen.
 • Verhoogt beweeglijkheid en soepelheid van het gewricht.
 • Helpt complicaties zoals gewrichtsstijfheid en adhesie te verminderen.
 • Sneller hervatten van dagelijkse activiteiten.
 • Wetenschappelijke studies tonen aan dat revalideren MET kinetec betere post-operatieve resultaten geeft. 
 • Alle toestellen zijn uitgerust met comfortabele, afwasbare rubberen matjes.

De Kinetec heeft een heel gunstig resultaat gehad op mijn revalidatie.
Het is dus echt een aanrader om thuis te gebruiken.

- Marleen Carlens over het gebruik van de Kinetec.


Voor elk lichaamsdeel een Kinetec-toestel

Knie (Spectra) 
Licht & compact
Van -10° extensie tot 120° flexie
Digitale handcontroler

Enkel (Breva) 
Flexie-extensie en abductie
Gecombineerd met inversie en eversie van de enkel

Schouder (Centura)
Groot aantal mogelijke bewegingen
Hoog comfort
Mogelijkheid tot combinatie met elleboog

Schouder / Elleboog (6080)
Extensie/flexie 
Met pronatie en supinatie
Gemakkelijk in gebruik


Veelgestelde vragen over een CPM-toestel

WAT KOST HET HUREN VAN EEN CPM MACHINE?

Voor het huren van een toestel bestaat er geen vast tarief. Voor een offerte op maat kan je het formulier invullen, of je mag ons ook altijd bellen op +32 (0)89 710 400 of +31 (0)46 43 69 110. 

KAN JE EEN VERGOEDING OF TERUGBETALING KRIJGEN VOOR EEN CPM APPARAAT?

Er bestaan tegenwoordig talrijke verschillende formules en overeenkomsten op gebied van medische kostendekking. Daarom raden we aan om even aan te kloppen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Afhankelijk van welke overeenkomst je hebt in hospitalisatie- of zorgverzekering is het mogelijk dat je een korting, deelse vergoeding of terugbetaling kunt krijgen. Opgelet: meestal heb je wel een doktersvoorschrift nodig. 

MOET JE OP VOORHAND AANGEVEN HOELANG JE HUURT? 

Omdat het verloop van de revalidatie vaak moeilijk te voorspellen is hoef je niet op voorhand een duurtijd aan te geven. De minimum huurperiode is één week, vanaf dan kan je het toestel zo lang huren als nodig is. Heb je het toestel niet meer nodig? Bel ons of stuur een mailtje en we zetten meteen de huur stop. 

WAT IS DE LEVERTIJD VOOR EEN CPM TOESTEL?

De exacte levertijd is afhankelijk van het type toestel, maar de gemiddelde levertijd is binnen de 2 werkdagen. Leveringen in het weekend zijn helaas niet mogelijk. Graag bezorgen we je CPM al op de dag van thuiskomst. Het helpt ons om je aanvraag ruim voor je OK-datum te ontvangen. Direct nemen we contact met je op voor het plannen van een afspraak. Binnen een aantal werkdagen komen één van onze deskundigen je CPM-toestel thuis vakkundig op maat installeren, zodat je direct veilig en comfortabel kunt beginnen met je revalidatie.

WIE KOMT MIJN KINETEC TOESTEL BRENGEN?

SproFit werkt samen met diverse medisch hoog geschoolde professionals met jarenlange ervaring op het gebied van kinesitherapie, fysiotherapie en orthopedische revalidatie. Je krijgt uitgebreid uitleg over de bediening van het toestel. Na de behandeling wordt de CPM thuis opgehaald en éénmaal bij ons volledig nagekeken en gereinigd. Gedurende de behandeling kan je je adviseur ook ten alle raadplegen over de behandeling.

KAN IK OOK HUREN IN NEDERLAND?

Wij leveren toestellen overal in België en Nederland. Onze collega's die de toestellen komen installeren hebben allemaal de nodige scholing gekregen om het toestel op uw maat in te stellen.

KRIJG JE UITLEG OVER HOE JE HET KINETEC APPARAAT MOET AFSTELLEN?

Een CPM apparaat is heel gebruiksvriendelijk. Bij levering van de CPM leggen wij uit hoe je hem gebruikt en hoe de graden ingesteld moeten worden. Bij elk toestel zit ook een handleiding. HOEVEEL MAG IK HET CPM-TOESTEL GEBRUIKEN PER DAG? Het aantal graden en de duur van de oefeningen bespreek je best met je fysiotherapeut of kinesist. Omdat dit erg persoonlijk is kunnen wij hier helaas geen advies in geven.

KAN JE HET TOESTEL OOK KOMEN OPHALEN?

Wij doen ons uiterste best om het toestel zo snel mogelijk bij jouw thuis te komen installeren. Om sneller van start te kunnen is het ook mogelijk om de Kinetec in onze vestiging in Genk te komen afhalen. Als je op voorhand een afspraak maakt kunnen wij zorgen dat in Genk iemand is om het toestel uit te leggen en in te stellen. 

IS HET MOGELIJK OM EEN CPM-TOESTEL AAN TE KOPEN?

Voor particulieren is een toestel huren vrijwel altijd voordeliger. Om financieel voordeel te kunnen halen uit de aankoop van een nieuw toestel zou men al ongeveer 90 weken moeten huren. Maar indien je dit wenst kunnen we altijd een vrijblijvende offerte opstellen.

HOE VERLOOPT DE BETALING?

De betaling gebeurt na afloop van de volledige huurperiode per factuur, die je dan samen met je voorschrift kunt indienen bij de verzekering voor een eventuele vergoeding of terugbetaling.

Onze partners

Een toestel huren?

 Wens je een toestel te reserveren of heb je nog bijkomende vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Opgelet: Hiermee heb je nog geen toestel besteld, wij bevestigen spoedig uw aanvraag!