ESY Solution:
Optimalisatie van het OK-proces

De Efficient Surgery (ESY) Solution is een interdisciplinair efficiëntiemodel dat tot doel heeft de chirurg en zijn/haar operatieteam te ondersteunen bij het standaardiseren van alle aspecten van de workflow in de operatiekamer (OK). Het optimaliseren van het chirurgische proces leidt tot lagere procedurekosten, verbeterde ergonomie op de werkvloer en geminimaliseerd chirurgisch trauma. De ESY Solution streeft ernaar de efficiëntie van de workflow te verbeteren voor alle betrokken belanghebbenden, waaronder het chirurgische team, het ziekenhuis en de patiënt.

EsySuit™ - Chirurgisch afdeklaken en operatiedoek

De EsySuit verhoogt de efficiëntie in de OK en verkleint het risico op infecties. dankzij de EsySuit kan de patiënt in minder dan 1 minuut gedrapeerd worden!

Lees meer

Gripper™ - Innovatieve retractor

De Gripper is een gepatenteerd zelfborgend systeem, dat wordt bevestigd op een wondhaak en zo de verpleegkundige of assistent vervangt die de wondhaken vasthoudt.

Lees meer

Welke voordelen biedt ESY Solution in de operatiekamer?

STERILITEIT: DE PATIËNT CORRECT AFDEKKEN MET MINDER HANDELINGEN 

Dankzij de ESY Suit afdeklakens zijn er minder handelingen nodig bij het afdekken van de patiënt, waardoor er minder kans is op fouten. Ook is er minder personeel nodig in de steriele zone. 

EEN VEILIGERE OMGEVING VOOR DE PATIËNT TIJDENS DE INGREEP

Betere steriliteit zorgt rechtstreeks voor minder risico op infecties bij de patiënt. Bovendien is de kans op zachte weefselschade ook verminderd door de stabiele plaatsing van de retractors of Grippers. Ten slotte wordt de narcose-tijd gereduceerd met minstens 10 minuten.

RUSTIGER WERKVELD VOOR DE ORTHOPEDISCH CHIRURG

Door de standaardisatie van het OK-proces is er met het ESY Solution minder personeel nodig in de operatiekamer. Dit zorgt voor een rustiger en stabieler werkveld met meer comfort en bewegingsruimte voor de chirurg.

CHIRURGISCH TEAM WORDT EFFICIËNTER INGEZET

Niet alleen zorgt ESY Solution ervoor dat er kleiner team nodig is bij het voorbereiden van de patiënt voor de operatie. De operatiedoeken bieden ook een ergonomisch voordeel: de benen moeten minder lang omhoog gehouden worden. De pauzes van het chirurgisch personeel kunnen makkelijker georganiseerd worden.

TIMEMANAGEMENT

Alle bovenstaande voordelen maken van ESY Solution een ware winnaar in tijdsbesparing in de OK.

  • Afdekken van de patiënt vereist minder handelingen (5 tot 10 min. Tijdwinst)
  • Vlottere verwijdering van het afdekmateriaal (2 min. Tijdswinst)
  • Orthopedisch instrumentmaker kan zich beter concentreren en de ingreep gaat vlotter (10 min. Tijdswinst)

In totaal kan ESY Solution voor een tijdsbesparing van wel 22 minuten zorgen.

ECOLOGISCH VERANTWOORD

Met deze innovatieve afdeklakens kan het medisch afval van 25m² naar 8m² gereduceerd worden. Dit kan - samen met de besparing in personeel - de kosten aanzienlijk drukken.

Meer informatie of offerte van Esy Solution?

Neem rechtstreeks contact op met onze Business Development Manager Tom Struys voor meer informatie of een offerte van ESY Solution.

Contact