EsySuit - Eenvoudig afdekken in 1 minuut

De EsySuit verhoogt de efficiëntie in de OK en verkleint het risico op infecties. Dankzij de EsySuit kan de patiënt in minder dan 1 minuut gedrapeerd worden.De tijd die nodig is om de operatie zelf uit te voeren is meestal redelijk hetzelfde. De tijd die nodig is voor het voorbereiden van de operatiekamer en de patiënt is echter sterk afhankelijk van variabiliteit en daardoor veel minder voorspelbaar. Een aanzienlijke hoeveelheid operatietijd kan worden bespaard door de afdekprocedure te standaardiseren met de EsySuit™. Niet alleen wordt de tijd voor het aanbrengen van de operatiedoeken teruggebracht tot minder dan 1 minuut, maar ook de desinfectie van de patiënt kost veel minder tijd. De EsySuit™ levert een positieve bijdrage aan het optimale gebruik van de middelen en het efficiënte functioneren van de operatiekamer.


Voordelen van de EsySuit

GEBRUIKSGEMAK

De EsySuit™ kan worden aangebracht in minder dan 1 minuut. Zelfs wanneer de bezetting van de operatiekamer afhankelijk is van variabiliteit, is het gebruik van de EsySuit™ snel en eenvoudig onder de knie te krijgen.

OPTIMALE TOEWIJZING
VAN PERSONEEL

In vergelijking met traditionele draperieën wordt het aantal handelingen met de EsySuit tot een minimum beperkt. Hierdoor verlopen verschillende processen parallel, wat resulteert in een optimale werking van de operatiekamer.

VERBETERDE ERGONOMIE

De EsySuit™ is zo ontworpen dat het optillen van de benen van de patiënt voorbereiding en draperie nauwelijks nodig is. Verpleegkundigen worden daardoor veel minder blootgesteld aan een niet-ergonomische houding tijdens het aanbrengen van de EsySuit™.

TIJDSBESPARING

De EsySuit™ is een oplossing met één draperie, waarbij het incisievenster en de folie* al zijn geïntegreerd. Dit maakt een gestandaardiseerde en reproduceerbare manier van draperen mogelijk, wat een cruciaal onderdeel is van een efficiënte en winstgevende operatiekamer.

MILIEUVRIENDELIJK

De EsySuit™ genereert gemiddeld 66% minder afval dan de huidige standaard draperieën. Desondanks bedekt de EsySuit™ efficiënt 9,6 m². Daarom levert de EsySuit™ een positieve bijdrage aan het afval- en kostenbeheer van de operatiekamer

VERBETERDE EFFICIËNTIE

De efficiënte werking van de operatiekamer, zonder concessies te doen aan de veiligheid van zowel de patiënt als het personeel, is van het grootste belang voor elk ziekenhuis. De EsySuit™ levert een essentiële bijdrage aan dit doel.


Veelgestelde vragen over de EsySuit

KAN IK ECHT MIJN PATIËNT CORRECT AFDEKKEN OP ZO EEN KORTE TIJD?

Ja, dat kan u écht. De EsySuit afdeklakens werden zodanig ontwikkeld dat het - met de nodige oefening - binnen 1 minuut kan worden gedrapeerd. Enkel het desinfecteren van de patiënt is niet inbegrepen in de timing. Toch is ook de desinfectie-tijd gereduceerd door de specifieke applicatie van de EsySuit. Dek uw patiënt efficiënt en zorgvuldig af in slechts 8 stappen. Bekijk ook de video's voor gedetailleerde instructies

IS DE ESYSUIT WEL VEILIG?

Het EsySuit afdekmateriaal bestaat uit 3 lagen: 2 ondoordringbare lagen gelamineerd 2SBL en een verstevigende, absorberende toplaag van Meltblown Spunbond. Dit maakt de EsySuit veilig voor gebruik en extra scheurbestendig. Natuurlijk dient men altijd op te letten bij het eventuele plaatsen van scherpe chirurgische tools. De EsySuits zijn CE-gecertificeerd en vallen onder Klasse I Steriel. Voor FDA is dit klasse II. Bovendien zijn deze operatiedoeken 100% latexvrij! Omdat jodium in sommige gevallen voor allergische reacties kan zorgen is de geïntegreerde incisiefolie in de EsySuit niet gejodeerd. Kortom, de EsySuits zijn volledig neutraal, gecertificeerd en uiterst veilig voor gebruik!

HEB IK NAAST DE ESYSUIT NOG ANDER AFDEKMATERIAAL NODIG OM DE PATIËNT AF TE DEKKEN?

In principe is dit niet noodzakelijk. Sommige chirurgen gebruiken echter nog een verdovingslaken om de operatietafel van het verdovingsgebied te scheiden.

Verschillende soorten EsySuits

Er zijn verschillende varianten van EsySuits beschikbaar, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften en situaties in de operatiekamer.

EsySuit SupineEsySuit Knee
EsySuit LateralEsySuit Shoulder
EsySuit Table

Nuttige links

Meer informatie of offerte van de EsySuit?

Neem rechtstreeks contact op met onze Business Development Manager Tom Struys voor meer informatie of een offerte van ESY Solution.

Contact