Over ons

Voor het begin van ons verhaal reizen we maar liefst 24 jaar terug in de tijd. 1999 betekende de geboorte van SproFit, een zeer betrouwbare partner op vlak van orthopedische hulpmiddelen.

Gestart als een distributiebedrijf pur sang, ontwikkelde het toenmalige SproFit zich over de jaren heen tot een vooraanstaande ontwikkelaar, producent en distributeur van een breed gamma hoogkwalitatieve producten in de gehele Benelux regio. 

De sterke commerciële groei die het bedrijf doormaakte bood ook mogelijkheden om het portfolio te diversifiëren. Zo wordt er sinds 2016 ook ingezet op chirurgische producten die focussen op het verbeteren van de efficiëntie van orthopedische ingrepen en het hele proces errond.


Nieuw hoofdstuk, frisse start

In Juni 2023 werd aangekondigd dat onze zaakvoerder Luc Thijs 100% van de aandelen binnen SproFit verkreeg. Dit betekende voor ons bedrijf de aanzet voor een volgend hoofdstuk. Een hoofdstuk dat gekenmerkt zal worden door BEWEGING en dit met de blik vooruit. Niet alleen een bestendiging van onze commerciële groei de laatste jaren maar eerder nog in de zin van een verdere uitbreiding van ons productportfolio en bijhorende services voor jullie, onze erg gewaardeerde klanten. Jullie ondersteunen met de beste producten en service, daarvoor zetten wij ons dagelijks graag in de startblokken. Achter de schermen werd er hard gezocht naar een passende nieuwe naam die ons bedrijf typeert en vervolgens werd er hard gewerkt aan een nieuwe look & feel die onze missie en visie ondersteunt.

In december 2023 trok SproFit een nieuw jasje aan. Letterlijk, want het succesvolle team achter de naam blijft ongewijzigd. De nieuwe naam MOOVARTES, bestaande uit de combinatie van Move (beweging) & het Latijnse Ars (vaardigheid), vat onze missie & visie in 1 woord samen: met de juiste tools mensen zo goed en snel als mogelijk weer in BEWEGING krijgen.

"Moovartes staat voor de kunst van het bewegen.
Beweging zit in alles waar wij voor staan."

Onze visie

Iedereen ter wereld de mogelijkheid bieden tot een leven waarin ze vrij kunnen bewegen, zonder pijn of grenzen.

Onze missie

De laatste ontwikkelingen in de orthopedische wereld integreren in ons aanbod voor zorgprofessionals, zodat zij hun patiënten zo goed en efficiënt mogelijk kunnen behandelen.

Onze waarden

Een betrouwbare all-round partner zijn voor onze klanten. Een aanbod vol innovatie, efficiëntie en kwaliteit, gebracht door een klein en sterk gepassioneerd team.


All-round partner in orthopedie dankzij 2 business units

Door onze jarenlange ervaring en nauwe samenwerking met artsen en orthopeden hebben we ons aanbod recentelijk kunnen uitbreiden met een aantal innovatieve chirurgische oplossingen. De ‘support’ business unit, bestaande uit onze reeds welgekende braces en revalidatiematerialen wordt zo versterkt door de nieuwe ‘surgical’ business unit.

De juiste ondersteuning voor elke patiënt.

Efficiëntie en innovatie in de OK maken het verschil.